Un muncitor primeste un salar in suma de 920 lei in luna ianuarie 2013 de la firma de constructii unde este angajat.
In diagrama alaturata este reprezentata repartitia cumparaturilor si a cheltuielilor efectuate de catre muncitor in raport cu suma primita ca salar.
a) Ce suma a cheltuit pentru mancare?
b) Ce suma i-a rasmas dupa ce a efectuat cumparaturile si a platit si a platit facturile?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-27T17:11:59+03:00
20 % din 920 de lei = 184 de lei pentru mancare
16 % din 920 de lei = 147.2 lei facturi
25 % din 920 de lei =  230 lei chirie
 Pentru factura de la gunoi nu este specificat procentajul.
184+147.2+230=561.2
920 de lei [ salariul] - 561.2 [cheltuielile] =358.8 [ ceea ce i-a mai ramas ]

Comentariul a fost şters
Ops .. vina mea, eu am gresit. Este bine cum ai facut .. :D
2014-07-27T18:55:03+03:00
A) pt mancare a cheltuit 20% din 920

20% din 920=  20/100  *920= 2/10 *920= 2*92=  184 lei pentru mancare 

b) procentajul din suma initiala alocat pentru facturi este acelasi cu cel al facturilor pentru gunoi

procentajul facturilor= 16% +25% (chiria) + 16% (pt gunoi)= 32% +25%= 57% (facturi)

20%-pentru mancare

procentajul per total al cheltuielilor= 57%+20%= 77% 

77% din 920=  77/100 *920= 77* 9,2=  708,4 lei sunt cheltuielile

920-708,4= 211,6 lei ii mai raman