1. Calculati : (11/18+7/12-3/20):47/60
2. Daca a/b = 0,4 si a+b = 21 , aflati numerele a si b.
3. Determinati elementele multimii : A = {x ∈ Z (numerelor intregi)| (x+1)² ≤ 9}
4. Daca amestecam 500 g de sare cu 4,5 litri de apa , obtinem o solutie avand concentratia de .. (cu rezolvare)
5. Dupa ce a parcurs 2/5 din drum , un sofer mai are de parcurs 180 km. Aflati lungimea drumului.
Multumesc ! :)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-27T04:20:53+03:00
1)
 \frac{11}{18} +  \frac{7}{12}-3/20 =

Aducem fractiile la acelasi numitor.
18 = 2 * 3²
12 = 2² * 3
20 = 2² * 5
cmmmc = 2² * 3² * 5 = 180

 \frac{110}{180}+ \frac{105}{180}- \frac{27}{180} =  \frac{110+105-27}{180}= \frac{188}{180}= \frac{47}{45}

2)
 a / b = 0,4
a + b = 21
-------
a / b = 2 / 5
a + b = 21
-------
5a - 2b = 0
a + b = 21   l   * 2
-------
5a - 2b = 0
2a +2b = 42
---------------------  adunam ecuatiile si scapam de b
7a    /   = 42
a = 42 / 7 = 6
a = 6
a + b = 21
6 + b = 21
b = 21 - 6 = 15
b = 15 

3)
A = {-2; -1; 0; 1; 2}

4)
500 g sare + 4,5 l apa = 500 g sare + 4500 g apa = 5000 g solutie
din care 500 g este sare
Procentul de sare in solutie = 500 * 100 / 5000 = 10%

5)
x = lungimea drumului
2 / 5 din x + 180 Km = x
(2 / 5) * x + 180 = x
x - 2x/5 = 180
x(1 - 2/5) = 180
x * (3 / 5) = 180
x = 180 * 5 / 3 = 60 * 5 = 300 Km
x = 300 Km (Distsnta pe care o avea de parcurs)




Continuare la problema 1) (47/45):(47/60) = (47 / 45) * (60 / 47) = 60 / 45 = 4 / 3. Imi cer scuze ca am uitat sa fac aceasta ultima operatie.
Multumesc !
Cu placere !