Rezolvati exercitiile:


1.Un romb cu aria de 24 cmp si o diagonal cu lungimea egala cu 6 cm are perimetrul de:?

2.O carte are 25 de pagini. Un elev citeste in prima zi 20% din numarul de pagini, a doua zi 60% din restul paginilor, iar a treia zi paginile ramase. Cate pagini i-au ramas pentru a treia zi?

3. (radical din 78 - radical din 8) x (radical din 50 - radical din 32)

4.Un automobile parcurge o distanta in 3 zile. In prima zi merge 30% din distanta, a doua zi 35% din rest si au ramas pentru a treia zi 182 km. Care a fost distanta totala pe care a parcurs-o?


Rezolvari complete!

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-25T11:42:52+03:00
1.Aria romb= D*d/2=D*6/2=D*3=24
D=8
L²=(D/2)²+(d/2)²=4²+3²=16+9=25
L=5

2.
In prima zi citeste: 25*20/100=5 pagini
Restul: 25-5=20
A doua zi citeste 20*60/100=12 pagini
A treia zi i-au ramas 20-12= 8 pagini

3.
(√78  - √8) x (√50 - √32)=
√=78*√50-√78*√32-√8*√50+√8*√32=
=√100*√39-√64*√39-√4*√100+√4*√64=
=10√39-8√39-20+16=
=2√39-4= 2(√39-2)


4.Un automobile parcurge o distanta in 3 zile. In prima zi merge 30% din distanta, a doua zi 35% din rest si au ramas pentru a treia zi 182 km. Care a fost distanta totala pe care a parcurs-o?


Prima zi:     D-D*30/100=R
A doua zi :  R-R*35/100=182 => R*65/100=182
R=182*100/65 =280 km
Deci:
D-D*30/100=280
D*70/100=280
D=280*100/70=280*10/7= 400km este distanta pe care a parcurs-o


1 5 1