Pentru revista şcolii preţul de vânzare este de 8 lei, din care cheltuielile de producţie sunt de 3 lei. Diferenţa se impozitează cu 20%.
a) Calculaţi impozitul pentru o revistă.
b)Care este profitul obţinut prin vânzarea a 120 reviste?
c) Câte reviste trebuie vândute pentru a realiza un profit de 2000 de lei?

2

Răspunsuri

2014-07-24T20:12:59+03:00
A)8-3=5:100=0.05x20=1 leu-impozitul.
b)120x1=120
c)2000:1=2000 sper ca am calculat corect
Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-24T20:14:12+03:00
A) 8 - 3 = 5 lei profitul care se impoziteaza
    5 x 20/100 = 100 / 100 = 1 lei impozitul pt. o revista
b) 5 lei profit x 120 reviste = 600 lei profit care se impoziteaza cu 20%
    600 x 20/100 = 12000/100 = 120 lei impozitul
    600 - 120 = 480 lei profitul scolii
c) 2000 / 5 = 400 reviste
    Dar 2000 lei este profitul neimpozitat cu 20%? Sau nu mai conteaza?!
nu ştiu. la sfârşit răspunsul este la c 500, în rest la a şi b e corect.
Corect 500, inseamna ca 2000 este impozitat si atunci din 5 lei - l leu impozitul = 4 lei profit. 2000 / 4 = 500 reviste
mulţumesc.
CU PLACERE!