Într-o şcoală, numărul elevilor de clasa a VII-a absenţi este 1/5 din numărul elevilor de clasa a VII-a prezenţi. Dacă mai pleacă trei elevi, atunci numărul elevilor absenţi este 1/4 din numărul elevilor prezenţi. Câţi elevi sunt în clasa a VII-a în şcoala respectivă?

2
Vezi că are raspunsul la sfarșit, dacă ai caietul de la Paralela 45! ;)

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-24T20:01:25+03:00
Notezi cu a nr elevilor absenti si cu p nr elevilor prezenti rezulta ca a=p/5 si a+3 =p-3/4 di n care obtii(facand prod. mezilor egal cu prod extremilor) ca a=15 si b=75 apoi faci totalul (90) ;-)
2 5 2
2014-07-24T20:30:38+03:00
1/5 reprezinta 20%
Daca pleaca 3 elevi atunci sunt absenti
1/4 reprezinta 25%
25%-20%=5%
Deci 3 elevi=5%
3*20=60 de elevi
3 deoarece 5% reprezinta 3 elevi si * 20 pentru ca 5%*20=100 %