Care sunt sentimentele care se desprind din poezia Sonet de Mircea Catarescu? Mai detaliat va rog.

1
Cum doresti tu. Mai bine mesajul mai detaliat, si de acolo ma descurc eu
cum vrei, pot sa-ti dau si niste caracteristici dupa mesaj , asta doar daca vrei
Poti?
daca am afirmat ca da, sunt cam sigur ca da :))
Ok, mersi :))

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-24T18:53:56+03:00
Potrivit opiniei mele , mesajul textului in discutie este constituit antiteza dintre incertitudinea celor relatate de catre poet si siguranta acestuia.
Un prim argument ce vine in sprijinul afirmatiei facute, este constituit de cele trei puncte de suspensie din al doi-lea vers, ce marcheaza stilistic lasarea cursului idei poetice la interpretarea lectorului.Astfel se afirma pentru prima oara incertitudinea sa.
Pe de o parte, remarcam ca si element definitoriu al indoielii sale, perspectiva de privire, care este realizata cu ajutotul undei oglinzi, deci practic tot ceea ce va vedea, va fi intr-o maniera total opusa.
In alta ordine de idei, in substratul operei se ascunde o antiteza relativ greu de sesizat. Astfel aceasta este constituita pe baza contrastului dintre aparenta si esenta, mai precis nesiguranta poetului se concretizeaza in ceva foarte cunoscut, propriile ganduri.
Pe de alta parte, simplitatea lucrurilor , iarasi in contrastanta cu stilul greoi al operei este reliefat de afirmatia sa din cadrul finalului operei,,spune-mi simplu''.
In concluzie prin argumetele expuse coinsider mesajul textului ca find unul de contrast dinte incertitudine si siguranta.

Intreaga redactare a lucrarii imi apartine :)

Cateva idei pentru argumentare de liric:1.definitie :Genul liric cuprinde totalitatea operelor literare, in care predomina subiectivitatea , exprimarea directa a sinelui.
Potrivit opiniei mele , textul............... de .............. partine acestui gen literar.
In primul rand , remarcam registrul imagistic si stilistic variat (ex din textul tau--si comentarea a cel putin 2 figuri de stil diferite)---sincer pentru textul de mai sus nu prea ai in ce sa te bagi, Cartarescu este in aceasta poezie relativ greoi, poate doar sa mai dezvolti putin antiteza, profesorul sigur o sa aprecieze ].
In al 2-lea rand, modul dominat de expunere la operele lirice este descrierea ..... acum depinde , mai se intalneste si monologul lirirc
Pe de alta pare , ca in orice opera lirica, remarcam preponderenta marcilor lexico-gramaticale ale eului liric : verbe, adjective si pronume de pers. I si a II-a.
In alta ordine de idei, in operele lirice este valorificata muzicalitateea limbajului prin elemete de prozodie : rima ritm masura /
In concluzie , prin argumetele expuse opera suport se incadreaza in acest gen literar.

Bine acum intr-o argumentare tu nu pui mai mult de 2-3 trasaturi ca n-are sens, asa se cere mai mereu.


25 4 25
las ca e mai bine eu decat geniu :D
Multumesc frumos pentru cel mai bun raspuns :D
Il meriti
mi-a facut doar placere, si-mi va face mereu ;)
Ma bucur ^^