Răspunsuri

2014-02-09T19:42:12+02:00
Insusirea fundamentala a regeleui polon ste trufia. Orgolios peste masura, nu accepta postura de invins si de aceea ia cu usurinta hotarari negandite. Orgoliul regelui este sugerat si indirect prin felul in care solul se adreseaza plaiesilor in numele lui, neuitand nici titlurile, nici amenintarile.

Lipsit de stapanire si impulsive, se pripeste din nou, cand ia hotararea de a-i spanzura pe plaiesi.

Chiar atunci, cand trebuie sa recunoasca vitejia plaiesilor, formularea nu evidentiaza admiratia, ci incercarea de a-si salva orgoliul ranit : -Ati avut cinstea a va impotrivi cinci zile, regelui de Polonia.

Desi prezentat sumar, Sobieski este o personalitate complexa, evoluand de la un orgoliu nemarginit la un oarecare echiluibru. reuseste sa-si salveze demnitatea, dand ascultare sfatului intelept a lui Iablonovski.
2 5 2
2014-02-09T19:44:01+02:00
Regele Sobieski. Principala insusire  a regelui este trufia .Orgolios peste masura , nu accepta postura de invins si de aceea ia cu usurinte hotarari negandite . Orgoliul regelui este sugerat si indirect prin felul in care solul se adreseaza plaiesilor in numele lui, nuitand nici amenintarile , nici titlurile.Sobieski este o personalitate complexa evoluand de la un orgoliu nemarginit la un oarecare echilibru , reusind sa isi salveze demnitatea , dand ascultare sfatului intelept a lui  Iablonovski.