Trebuie sa povestesc urmatorul fragment:
Nita a ajuns in Capitala si s-a pus sa-si caute de lucru. A facut cunostinta ba cu unul, ba cu altul, recomandandu-si talentul si capatand din toate partile complimente si dovezi de admiratiune. Dar afara de acestea, n-a reusit deocamdata sa capete nimic mai mult.Nita nu si-a pierdut speranta si bine a facut; caci iata ca-ntr-o seara o cunostinta i-a spus:- Mane dimineata, la ceasurile unsprezece, sa te afli la Ministerul de Interne: se tine concurs pentru trei posturi de copisti; desigur ai sa capeti unul.Se-ntelege ca Nita n-a lipsit a se infiinta la vreme. Concurentii, in numar de vreo treizeci, au fost introdusi intr-o sala mare; aci, in fata comisiunii, compusa din directorul ministerului ca prezident, subdirectorul ca viceprezident si trei sefi de biurou ca membri, li s-a dictat de catre unul dintre acestia cu glas tare timp de cinci-sase minute. Apoi d. presedinte a zis:- Destul! acum fiecare sa-si iscaleasca proba.Desi dictarea mersese cam prea iute, Nita s-a uitat lung pe foaia lui, inainte de a o iscali, a zambit multumit de sine, apoi, a iscalit si a inmanat-o cu mult respect unui domn membru, care a strans toate probele. Peste doua zile, s-a dat rezultatul concursului Numele Nita Ghitescu nu figura intre cele trei numiri.

2

Răspunsuri

2014-07-22T19:02:32+03:00
Nita, venind in Bucuresti, facu cunostinta cu mai multe persoane, incercand sa-si faca cunoscut talentul , de asemenea,primind complimente si castigand admiratia oamenilor.
La un moment dat, Nita isi pierduse increderea, dar o cunostinta ii spuse ca la ministerul de interne se va tine un concurs pentru trei posturi de copisti;acea cunostinta era sigura de rousita lui Nita.
Nita nu a refuzat sa se prezinte impreuna cu alti 30 de oamenni intr-o sala mare , in fata comisiunii, compusa din directorul ministerului ca prezident, subdirectorul ca viceprezident si trei sefi de biurou ca membri.
Era momentul pentru ca fiecare sa isi iscaleasca proba.In ciuda faptului ca dictarea a fost rapida, Nita era increzator si si-a iscalit foaia
 inmanandu-i-o cu respect unui domn .
La doua zile dupa acestea s-au afisat rezultatele, din pacate numele aNita Ghitescu avuse ghinion si nu se afla printre castigatorii postului.
2 4 2
2014-07-22T19:14:57+03:00
Dupa ce a ajuns in capitala Nita a incercat sa se faca remarcat, dar fara nici un rezultat.acesta nu si-a pierdut speranta, iar norocul i-a suras cand o cunostinta l-a anuntat de un concurs cu trei posturi de copist.Prezentandu-se la ora stabilita, in fata comisiunii,intr-o sala mare, alaturi de alti treizeci de participantii,Nita si-a sustinut lucrarea. Cand domnul presedinte a anuntat incheierea probei Nita si-a iscalit lucrarea multumit de munca sa.Desi dictarea a fost mai rapida decat se asteptase, acesta ii inmaneaza lucrarea,cu mult respect,unui membru al comisiunii.Dupa doua zile, cand rezultatele probei au fost afisate numele lui Nita Ghitescu nu aparea pe lista.
1 2 1