inlocuieste x si y cu ce ti-am dat
adica tu scrie-mi tot calculul pe care l-ai facut!!1
fa tu
faci tu??
auzi in caietul meu scrie ca rezultatul trebuia sa-ti iasa astfel (x,y) apartine (4,10) , (5,4) , (6,2) , (7,1) , (9,0) !!

Răspunsuri

2014-07-22T17:57:29+03:00
Xy+2x-3y-6=12
xy+2x-3y=18
2x=18+3y-xy
xy+2(18+3y-xy)+3y=18
xy+36+6y-2xy+3y=18
-xy+36+3y=18
-xy+3y=-18
-xy=-18-3y
xy=18+3y
x=18+3y/y
x=21
(21-3)(y+2)=12
18y+36=12
18y=-24
y=-24/18
y=-4/3
Verifica ecuatia !!!
asta e rezultatul calculului??
Da dar daca e asta atunci explica-mi de unde ti-a iesit asa !!
Ai chiar tot acolo ;)
Da dar aici imi da akcumva
altcumva*
2014-07-22T18:18:07+03:00
Descompui pe 12 in urmatoarele posibilitati:
(x-3)(y+2)=12     1*12 sau 12*1 sau 2*6 sau 6*2 sau 3*4 sau 4*3 
 acum vei lua fiecare paranteza si o egalezi cu fiecare factor din membrul drept
x-3=1⇒x=4
y+2=12⇒y=12-2⇒y=10  si de aici avem perechea (4;10)
x-3=12⇒x=15
y+2=1⇒y=-1 acestea nu sunt solutii deoarece x, y∈N
x-3=2⇒x=5
y+2=6⇒y=4 avem perechea (5;4)
x-3=6⇒x=3
y+2=2⇒y=0  avem (3;0)
x-3=3⇒x=6
y+2=4⇒y=2 avem (6;2)
x-3=4⇒x=7
y+2=3⇒y=1 avem (7;1∛)