Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-22T15:02:38+03:00
La nouasprezece ani, Robinson Crusoe a fugit de acasa impreuna cu un coleg. Avea sa plece intr-o calatorie pe o corabie spre Guineea. Dupa mult timp de naufragiat epava s-a scufundat, iar singurul supravietuitor a fost Robinson.El s-a ratacit pe o insula unde a supravietuit douazeci si opt de ani.Pe langa el mai avea un papagal, un catel si o pisica.
Dupa foarte mult timp, se implinise douazeci si trei de ani de cand Roinson traia pe insula. Dintr-o data, la tarmul insulei aparura cinci barci cu salbatici.Salveaza un salbatic si il numeste Vineri pe care il pune servitorul lui.Intre timp, Robinson Crusoe il invata limba engleza si il educa.
In urmatoarele zile, Robinson se hotara sa mearga impreuna cu Vineri pe continent.Cei doi construira o barca. Dintr-o data, sosesc niste salbatici pe insula, iar ei salveaza viata unui spaniol si descopera un salbatic care se dovedeste tatal lui Vineri.
Dupa cateva zile, spaniolul si tatal lui vineri pleaca spre continent.Si Robinson isi luara ramas bun de la insula deoarece plecara si el acasa.
In Yorkshire, Robinson afla ca i-au decedat multi din familie.El s-a intalnit cu un foarte bun prieten care impreuna s-au intoars la locul de unde au plecat.Cand a ajuns in Anglia, Robinson Crusoe s-a casatorit.
13 4 13