REFORMÁ, reformez, vb. I. 1. Tranz. A schimba (în bine); a îndrepta, a îmbunătăți (o situație, o concepție etc.). 2. Tranz. A scoate din folosință unele bunuri uzate (inutilizabile). 3. Tranz. A declara o persoană inaptă pentru serviciul militar și a o scoate din evidențele armatei. 4. Refl. (înv.) A se forma din nou, a se reface. – Din fr. réformer, lat. reformare.

Răspunsuri

2014-07-21T15:44:46+03:00
reforma = transformare politică , economică, socială cu caracter limitat de structură pentru a realiza un proces. 
contrareformă = mișcare religioasă. mișcare inițiată de Biserica Catolică împotriva reformei , sprijinită de unele monarhii din Europa Occidentală și Centrală.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-21T15:44:55+03:00
Reforma este o mișcare social-politică și ideologică de la începutul secolului XIV îndreptată împotriva Bisericii Catolice încheiată cu deprinderea din cadrul său a bisercii reformate sau protestante.
Contrareforma sau Reforma Catolică a fost o mișcare pornita în anul 1545 , de către Papa Paul al iii lea  împotriva răspândirii reformei protestante.La aceasta actiune au fost sprijiniti de Imperiul Habsburgic si monarhi catolici din Spania si alte teritorii Europene Occidentale
Asemanator ne-a spus si doamna profesoare la scoala mersi!
cu placere :D