Un calator parcurge o distanta astfel : in prima zi parcurge 20% dinUn calator parcurge o distanta astfel : in prima zi parcurge 20% din intreaga distanta , iar a doua zi parcurge 50% din intreaga distanta , iar pentru a treia zi i-au mai ramas de parcurs 60 km .Calculati distanta parcursa de calator .

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-09T17:31:18+02:00
1zi=20 supra 100 x d(distanta)
2zi=50 supra 100 x d
3zi=60km
20 x d supra 100 + 50 x d supra 100 + 60=d
Amplifici totul cu 100 ca sa dispara numitorul.
20d+50d+6000=100d 
Aducem toti factorii cu d intr-un singur membru si pe 6000 il trecem dincolo
70d-100d=-6000
-30d=-6000
d=6000 supra 30=200km.
11 3 11
Daca ai spus ca amplific totul cu 100 , nu se includ si 20 si 50 ?
Nu pentru ca erau deja supra 100.Amplifici doar cele care nu au numitor
Aha ..Ok .
Multumesc !! :*
Cp.:*
2014-02-09T17:31:24+02:00
20 + 50 = 70 % din drum a parcurs calatorul 
100 -70 = 30 % nu a parurs .
30% = 60 km  
60 :30 = 2 km
2 km = 1% 
2 x 100 = 200 km a parcurs calatorul 
12 4 12