Răspunsuri

2014-07-21T10:53:18+03:00
A-b=36⇒a=36+b
b=2/3*a
b=(2a)/3  , inlocuim pe a cu 36+b
b=[2*(36+b)]/3
3b=72+2b
3b-2b=72
b=72
a=36+72
a=108

a+b=36,3⇒a=36,3-b
a=8b+4,8  , inlocuim pe a cu 36,3-b
36,3-b=8b+4,8
36,3-4,8=8b+b
9b=31,5
b=31,5/9
b=3.5
a=3.5+4,8
a=8.3

Dar zice de 8 ori decat celalalt
nu ai facut bine b-ul
La b este asa:
a+b=36,3⇒b=36,3-a
8a=b+4,8 , inlocuim pe b cu 36,3-a
8a=36,3-a+4,8
290,4-8b=b+4,8
285,6=9b
b=2856/90=31,7(3)
a=15,75+4,8
a=20,55
am dat enter din greseala , tot ce mai sus e gresit
La b este asa:
a+b=36,3⇒b=36,3-a
8a=b+4,8 , inlocuim pe b cu 36,3-a
8a=36,3-a+4,8
9a=41,1
a=41,1/9
a=4,5(6)
b=36,3-4,5(6)=363/10-411/90=3267/90-411/90=2856/90
b=31,7(3)