Răspunsuri

2014-07-20T10:30:57+03:00
Dupa opinia mea,operele literare sunt niste bijuterii ale unor timpuri pline de  succes.
In primul rand,literatura  pentru copii constituie o sursa inepuizabila de exemple frumoase de comportare oglindite în mici antiteze între personaje, ne ofera consecintele neascultarii sau ascultarii, vredniciei sau lenei, cinstei sau necinstei, adevarului sau minciunii, ne prezinta trasaturi pozitive ale unor eroi: vitejia, curajul, întelepciunea.Consider ca  majoritatea copiilor traiesc cu intensitate alaturi de eroii îndragiti ai operelor literare, se bucura când acestia depasesc obstacolele ivite în cale si se întristeaza când acestia au de suferit.Astfel in calatoriile provocate de imaginarul din basme si povesti, copilul se simte fericit, participa afectiv si este alaturi de eroii pe care îi însoteste si la bine si la rau imitându-i mai târziu în activitatea lor.
 In al doilea rand,cititul 
 a devenit o activitate destul de rar intalnita in randul adolescentilor. Multi tineri renunta cu usurinta la carti in favoarea internetului, a filmelor sau a jocurilor pe calculator..De aceea  parintii,invatatoarea sau oricine mai apropiat trebuie sa le puna bazele de mici si sa-i impinga putin in bratele unei carti.
Prezentand cele amintite mai sus,concluzionez prin faptul ca 
 gustul  pentru citit nu vine de la sine, ci se formeaza prin rabdare, perseverenta, continuitate, vointa..Iar pentru adolescenti este esential sa-si formeze aceste calitati,deoarece este o perioada decisiva din viata lor.
Comentariul a fost şters
Daca vrei sa faci orice text argumentativ, trebuie sa incepi cu sabloanele ,,Dupa opinia mea", ,,In primul rand", ,,Consider" , Prezentand cele de mai sus". Poate ca unele secvente sunt copiate, insa sfarsitul si inceputul sunt autentice.