1) Un biciclist porneste intr-o calatorie la orele 12 si 40 min si ajunge la destinatie la 21 si 15 minute.Cat a durat calatoria? 2) Un automoibilist parcurge distanta de 190 km cu viteza constanta de 60 km pe h. Cat timp va dura calatoria? Dar daca la fiecare 50 km face o pauza de 5 minute? 3) Aratati ca dintr-un grup de treisprezece elevi,cel putin doi, sunt nascuti in aceeasi luna.

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-19T00:13:40+03:00
1). 12:40 
Adunam 20 de minute pana la 13:00 
 Pana la 21:00 mai avem 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19 19-10 20-21 = 8 ore si 15 minute 
Si in total 8 ore, 15 minute +20 de minute (de mai devreme) = 8 ore si 35 de minute
 
2).d-distanta , v-viteza , t-timpul 
d=190km
v=60km/h
__________
t=?
__________
 Stiind formula ca v=d / t ( unde/- supra)
De aici avem t=d / v (supra)
t=190km / 60km/h 
(aici uita-te la poza)
 Si avem 190h / 60 
 190 x 60 min /60 = 190 minute. = 3 h si 10 minute
 2).  (poza) 
    t= d/v = 50 km / 60 km / h =  50 km /1 xh/60 km 
 Km cu Km se elimina si avem 50 h /60 
 50 x 60 min / 60 = 50 minute. 
 50 min +5 min +50 min +5 min +50 min+ 5 min = 165 min.
 si mai avem 190 km- 150 km =40 km. 
t = d/v =>40 km / 60 km  / h  = 40 minute. Total: 165 + 40 = 205 minute

3)Da, se poate deoarece sunt  12 luni , si celalalt ( al 13-lea ) trebuie sa fie nascut intr-o luna deja *luata .

Sper ca te-am ajutat , am stat mult sa scriu , sa calculez.
12 4 12
2014-07-19T00:51:38+03:00
1.   ora 13 - 12 si 40 min = 20 mim
      ora 21 si 15 min - ora 13 = 8 ore si 15 min
     8 ore si 15 min + 20 min = 8 ore si 35 min   a durat calatoria
2.   190 : 60  = 3 ore si 10 min va dura calatoria
      face 3 pauze x 5 min = 15 min
      3 ore si 10 min + 15 min = 3 ore si 25 min
3.   Sunt 12 luni si 13 elevi. Presupunem ca 12 elevi sunt nascuti fiecare in alta luna.
      Este sigur ca al 13-lea elev, indiferent in ce luna este nascut, coincide cu luna de nastere a unui elev, oricare ar fi el.


E 3h si 35 de minute.
Ma uit mai sus si vad 205 min, deci e acelasi raspuns 3 ore si 25 min
A, ma scuzi, am vazut la mine 215 minute.