Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-18T15:27:19+03:00
Schimbam baza celui de-al doilea logaritm in 2.
Astfel, Log _{4} (x²-x+4)=  \frac{log _{2}( x^{2} -x+4)}{log_{2} 4}
log _{2} 4= log _{2} 2²=2
acum, ecuatia noastra principala, in care avem cele doua logartimuri, inmultim pe diagonala, iar 2 de la numitorul din dreapta, ajunge inmultit cu logaritmul din stanga.
2log _{2} (x+1)=log _{2} (x²-x+4)
2, acum, trece la puterea lui (x+1)si acum , avem asa:
log _{2} (x²+2x+1)=log _{2} (x²-x+4)
log , cade si in dreapta si in stanga, deci,
x²+2x+1=x²-x+4. x² se simplifica si ramane
3x=3 =>x=1


1 5 1