Răspunsuri

2014-07-18T14:12:18+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Genul liric cuprinde toatlitatea operelor literare, in care predomina subiectivitatea , exprimarea directa a sinelui.
Potrivit opiniei mele , textul in discutie , intitulat ,,Fior'' , de Nicolae Labis, apartine acestui gen literar.
Un prim argument ce vine in sprijinul afirmatiei facute, este constituit de limbajul expresiv realizat prin numeroase figuri de stil precum :,,metafora am muscat [...] din luna'' , epitetul ,, otrava de gheata'' ,si imagini artistice sugestiv fiind exemplul : ,,dimineata''.
In al doilea lea rand , subiectivitatea specifica operelor literare se exprima la nivel lexico-gramatical prin marile eului licirc, pronume, adjective pronominale si verbe de persoana intai ,,privesc'' ,, mi'', imbinate si cu cele de persoana a 2-a ,,esti '', . Astef observam imbinarea monologului adresativ cu cel confesiv.
Pe de alta parte, in operele lirice modul predominat de expunere este descrierea imbinata cu monologul licric, reprezentative fiind exemple, precum interogatia retorica ,,cine esti ori ce esti ? '' ce pune in lumna starea de incertitudine a uneui trairi care il incearca pe el liric, o stare care este asa de puternica incat il doboara din punct de vedere emotional si creational, si care ii ofera o alta perspectiva asupra lucrurilor.
In concluzie, prin argumentele prezentate, consider ca opera suport , apartine genului liric .
                                                                Acest material constituie exclusiv proprietatea mea, fiind elaborat chiar de mine , T.Sorin  18.07.2014

56 4 56