Buna? ma puteti ajuta va rog Un palton costa 400 lei .Dupa doua reduceri de pret paltonul a fost vandut cu 306 lei. Prima reducere a fost 15 %. a) Cat a costat paltonul dupa prima reducere? b) Ce procent a fost a doua reducere ?

2

Răspunsuri

2014-02-09T15:12:48+02:00
Pai cred ca asa 400-15 = 385 primul palton iar al 2 ,306 + ......=385 nush daca e asa sigur!

cfno nu-i bai :)
ce?
am zis ca '' no nu-i bai'' daca nu stii
aaa da
ai nimerit =))
2014-02-09T19:49:46+02:00
A) 400*15/100=60
400-60=340 a costat dupa prima reducere
b) 340-306=34
   34=340*x/100
   34*x=340
   x=10 la suta la a doua reducere