Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-17T11:25:51+03:00
Se aplică formula \sin a\cos b=\displaystyle\frac{\sin\left(a+b\right)+\sin\left(a-b\right)}{2}.
Deci \sin 81^{\circ}\cos 9^{\circ}=\displaystyle\frac{\sin 90^{\circ}+\sin 72^{\circ}}{2}=\frac{1+\sin 72^{\circ}}{2}
Pentru \sin 72^{\circ} se folosește \sin 18^{\circ}=\displaystyle\frac{\sqrt{5}-1}{4} (o demonstrație se află aici: https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090405224513AAwtYD9
Apoi se calculează \cos 18^{\circ} din formula fundamentală.
Apoi \sin 36^{\circ}=2\sin 18^{\circ}\cos 18^{\circ} și în mod analog se calculează apoi \sin 72^{\circ}

2 5 2