1)Noteaza adverbe derivate cu sufix de la urmatoarele cuvinte de baza: piept, târî,viteaz,frate,englez si alcatuieste propozitii cu acestea.

2)Alcatuieste un enunt in care cuvantul ma din propozitia: ''Inca ma tem ca am pierdut cheia''sa-si modifice prin conversiune valoarea morfologica

3)Ce substantiv inlocuieste pronumele relativ scris subliniat in propozitia: El a fost primul care s-a apropiat de ea.

4)Exprima-ti opinia in 7-8 randuri despre afirmatia din urmatorul enunt: Acestea,alaturi de povesti,il pot ajuta pe copil sa se pregateasca pentru acele aspecte ale realitatii cu care el inca nu s-a confruntat.

5)Formuleaza un punct de vedere personal cu privire la rolul expresiv al pronumelor nehotarate in urmatoarea structura din textul dat: Cu tine si cu amorul tau e altceva.Ceva profund,neconventional,ireductibil

6)Alcatuieste planul unei nuvele a carei actiune s-ar desfasura in periaoda contemporana si ale carei personaje ar fi tineri de varsta ta.

7)Refa actiunea nuvelei( Doua loturi de I.L. Caragiale) si modifica trasaturile de caracter ale personajelor(de exemplu, transforma-l pe Lefter Popescu intr-un om calm detasat,stapan pe sine)

8) Imagineaza-ti ca ai putea sa te transformi intr-un personaj literal.Caracterizeaza-te din perspectiva unui narator obiectiv,reliefand trasaturile care te-ar defini ca personaj literar si care te-ar incadra in categoria modelelor/personajelor pozitive sau in categoria antimodelelor/personajelor negative( Aici as vrea doar niste idei daca ati putea sa imi dati)

1

Răspunsuri

2014-07-16T18:36:24+03:00
Pieptos, taras, vitejeste,englezesc...Am un respirat pieptos.; Merg taras pt ca sunt obosit.; Se lupta vitejeste.; Vorbeste englezeste.;
4) Mie mi se pare ca mostenitorii nostrii nu ar trebui mintiti cu povesti ci sa infrunte realitatea  cu ajutorul parintilor, povestile ajuta la dezvoltarea imaginatiei in sa acestea nu ar trebuia sa depaseasca realitatea prea mult.

6)1.se [rezinta actiunea, timpul si personajul principal pe nume Eric
2. Eric fua un cal ca sa scape de la orfelinatul mizeraibil in care traia pt a-s gasii parintii
3.Pe drum ud si infometat intalneste o fata care il adaposteste la ea acasa
4. Eric sta la fata pe nume Elize pt 4 zile si dupa pleaca din nou la drum promitandu-i ca se va intoarce sa o ceara de nevasta
5.Eric isi gaseste parintii si se insoara cu Elize

Cred ca am sa scriu nuvela aceea pt la scoala XD