Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-15T19:55:23+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Se aduce toata ecuatia la acelasi numitor comun:(x-8)(x-6)(x-4)(x-2). fara a mai trece numitorii. Se ajunge la ecuatia:
-4x^4+124x^3-1240x^2+4480x-6400=0
Cautam radacini printre divizorii lui 6400. Prin calcul se observa ca 5 si 16 sunt radacini.
Impartim polinomul -4x^4+124x^3-1240x^2+4480x-6400 la -4(x-5)(x-16) si obtinem x^2-10x+20.
In concluzie:
 \displaystyle -4(x-5)(x-16)(x^2-10x+20)=0\\
x-5=0=>x_1=5\\
x-16=0=>x_2=16\\
x^2-10x+20=0=> \left \{ {x_3=5+\sqrt{5}} \atop {x_4=5-\sqrt{5}}} \right.