Răspunsuri

2014-07-14T21:08:33+03:00
2, 62(6) = 2 + 0, 62(6) = 2 + [(626 - 62)/900] = 2 + 564/900 = 2364/900.

Ca sa intelegi cum am procedat:

Avem fractia periodica mixta 0, 62(6);

-parte periodica: o singura cifra(adica 6);
-parte neperiodica: doua cifre, adica 62.

0, 62(6) = la numarator scriu numarul de dupa virgula(adica 626 in cazul tau) din care se scade partea neperiodica(adica 62). La numitor se scriu mai intai atatea cifre de 9 cate cifre are perioada(in cazul tau perioada are o singura cifra, deci vom scrie un singur 9) si apoi atatea cifre de zero cate cifre are partea neperiodica(in cazul tau are doua cifre, deci vom scrie doi de zero) = (626 - 62) /900.

Iti mai dau eu un exemplu:
7, 5(41) = 7 + 0, 5(41) = 7 + [(541 - 5)/990] = 7 + (536/990) = 7466/990.
4 3 4
Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-14T23:43:11+03:00
 Avem un model:
            45-4  (scazi ce-i inaintea parantezei)
 4,(5)⇒   9    (supra 9 pentru ca are paranteza si nu poate fi supra 10) 
 
Deci:
          45-4       41
4,(5)⇒  9    =  9

Inca un caz:
            874-8
8,(74)⇒  90    (numarul e format din doua cifre aici, deci adaugi inca un 0, daca era din 3                       cifre, atunci adaugai doua 0-uri)

Adica:
            874-8    866
8,(74)⇒  90    =  90

Mai avem un  exemplu:
             563-56      507
5,6(3)⇒     90     =   90   

Sper ca m-ai inteles si ca ti-am explicat foarte bine.
Succes!

6 4 6