Într-o satistică scrie:
„Un brazilian consumă 7 cești de cafea solubilă (tip Ness) pe an. Un englez consumă de 36 de ori mai multă cafea solubilă decât un brazilian, în timp ce un canadian numai de 32 de ori mai mult. Un spaniol consumă de 3 ori mai puțină cafea solubilă decât un englez, un francez cu 60 de cești mai puțin decât un spaniol, un geman de două ori mai puțin decât un francez, iar un american o șesime din cât consumă un englez.”
a) Câtă cafea solubilă consumă un englez pe an?
b)Câtă cafea solubilă consumă un canadian într-un an?
c)Câtă cafea solubilă consumă un spaniol?
d)Calculează direct, câtă cafea consumă un spaniol.
e)Câtă cafea solubilă consumă un francez?
f) Câtă cafea solubilă consumă un german?
g)Cât consumă un american?
h)De câte ori consumă mai multă cafea solubilă un spaniol decât un german?
i)Scrie într-un singur exercițiu câtă cafea consumă un francez?

2
ok
Va rog eu mai repede cu raspunsurile ca mai am decat 9 minute voie pe alptop
am vrut sa scriu pe laptop
mai am 7 minute
:)) am avut şi eu exerciţiul ăsta, hai ca e usor măi chiar nu ştii sa.l faci? Vrei sa ţi.l arat eu? Dar nu cred că e cazul:)) sunt exerciţii mult mai grele în culegere... asta e floare la ureche. Bafta pupici

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-13T15:26:24+03:00
A)7*36=252 cesti- un englez
b)252*32=8064cesti- un canadian
c)252:3=84- un spaniol
d)(7*36):3=84
e)84-60=24- un francez
f)24:2=12 - un german
g)1/6*252=252/6=42- un american
h)84:12=7    un spaniol consuma de 7 ori mai mult decat  un german
i)[(7*36):3]-60=24
... si Alina, nu e frumos din partea ta.
Ce nu este frumos, că la-m ales pe care am vrut eu?!
Nu, dar de obicei daca multumesti cuiva, le multumesti si celorlalti, iar daca nu, nu scrii asta asa la comentarii, macar i trimiteai mesaj, caci nici nu observasem ca nu mi-ai multumit, dar mi-ai atras atentia.
Bine, scuză-mă!!!
Nu are nimic, dar trebuie sa stii ca nu e bine.
2014-07-13T23:18:10+03:00
A.) 36·7=252 
b.) 32·7=224
c.) 252:3=84
d.) =84
e.) 84-60=24
f.) 24:2=12
g.) 252:6=42
h.) 84:12= 7 
i.)  36·7+32·7+36·7:3-60=...24