Decsompuneti in factori, aplicand formula:: a²-b²=(a+b)(a-b)

a)(x+√2)²-(2√2)²=
b)(x-√5)²-(3√5)²=
c)(2x+√3)²-12=

Va rog, ajutati-ma, am incercat sa rezolv si nu imi da ca la sfarsit:
a)(x-√2)(x+3√2)
b)(x-4√5)(x+2√5)
c)2x-√3)(2x+3√3)
Va roog:)

2
ok ;) n-ai pentru ce ;)
Dar, nu am inteles cum ai obinut 3 la a).
rad 2 +2 rad 2=3 rad 2 ,chiar daca nu se scrie coeficientul 1 tu stii ca este acolo si il aduni cu restul
Mersi:))
cu placere ;)

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-13T13:43:51+03:00
A)[(x+√2)-2√2][(x+√2)+2√2]= (x-√2)(x+3√2)

b)[(x-√5)-3√5][(x-√5)+3√5]=(x-4√5)(x+2√5)

c)√12=2√3
[(2x+√3)-2√3][(2x+√3)+2√3]=(2x-√3)(2x+3√3)


2 5 2
2014-07-13T14:12:12+03:00
DFHTRFHGfydghfg           gata,acum dai lu miky "raspunsul cel mai bun" :)

???
marcheaza raspunsul lui miky ca cel mai bun
l-am marcat mai:))