Răspunsuri

2014-07-13T07:04:30+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1)
(-2)²[1 - 2(x + 5)] ≥ x
4[1 - 2(x + 5)] - x ≥ 0
4 - 8(x + 5) - x ≥ 0
4 - 8x - 40 - x ≥ 0
-9x - 36 ≥ 0
-9x ≥ 36  l *(-1)
9x ≤ -36
x ≤ -4

2)
 (-2)^{3}[(-2)^{13}x -(-2)^{14}x -(-2)^{15}x ] =  (-8)^{6}

 (-2)^{3} (-2)^{13}x[(-2)^{0} -(-2)^{1} -(-2)^{2} ]  =  (-2)^{3*6}

 (-2)^{16}x(1- (-2) - (+2)) =  (-2)^{18}

x(1 + 2 - 2) =  \frac{ (-2)x^{18} }{(-2)x^{16}}

x=  (-2)^{18 - 16} =   (-2)^{2} = 4