Răspunsuri

2014-07-13T16:37:28+03:00
Intr-o zi , dl Goe vroi sa mearga la Bucuresti cu trenul de clasa 1 . Ca de fiecare data , Mama mare , mamitica si tanti Mita erau dupa el .S-au urcat in tren. Goe spune :
-E matusa , mi foame ! Sunt la clasa 1 si mor de foame !
-E da' stai printisorul meu ca am eu in gentuta bombonele , jeleuri , zahar ars si ciocolata !
-Nu!Nu!Nu! *batand cu piciorul in podea * Eu vreau friptura ! Carne! Eu nu sunt bebelus sa mananc ''bombonele'' . Eu sunt barbat ! Tanti Mita , nu te mai iubesc !
-Printisorul meu , nu fi asa de rautacios cu tanti Mita , spune Mama-mare . Daca ti-e foame uite , am un mar si o portocala la mine . Nu vrei ?
-Nu ! Pe tine nu te mai iubesc ! Mamitica , lasi pe printisorul tau sa moara de foame ?
-Ei, stiam eu ca la mine ajungi! Cum sa lase mamitica un printisor asa frumos sa moara de foame ? Am carnat de porc , slanina si niste pui .
-Da! Pe mamitica o iubesc !
Mamitica era tare mandra si parca se hranea cu invidia celor doua cucoane de alaturi . Pana cand ajunse trenul la Bucuresti , cucoanele se certara pe drum . Cand trenul ajunse , Goe se da jos din tren si ele tot se certau. Trenul se duse . El era fericit .
7 5 7
2014-07-14T00:27:48+03:00
  Caragiale statea si astepta sa vina trenul. Dupa cateva minute acesta soseste.
  El se urca in tren. Se asaza intr-un compartiment, unde se afla o doamna cu un caine. Acest scriitor e foarte fricos, deci i-a spus cucoanei ca are un caine frum, dar rau. Femeia i-a spus ca nu e asa, si ca trebuie doar sa se invete cu omul. Doamna ii dadea din cand in cand lui Bubico cate un cub de zahar. Au vorbit ei o vreme, pana cand autorul se gandeste sa-i dea cainelui un biscuite. Cainele era foarte bucuros, incat voia sa mai stea cu Caragiale.
  Mai tarziu cucoana se duce pana la baie si il roaga pe scriitor sa aiba grija de Bubico. Atunci el accepta, iar in mintea lui se afla un o fapta rea. A deschis fereastra si l-a aruncat pe catelus din tren. Cand se intoarce femeia si vede ca nu-l gaseste pe Bubico lesina. Cand se trezeste le spun tuturor sa intoarca trenul ca sa-si ia cainele. Autorul ii spune  ca defapt el l-a aruncat pe fereastra. Atunci cucoana lesina iar.
 
 Sper sa-ti placa!
 
 
Ti-am scris in vorbire indirecta, daca vrei poti adauga cateva dialoguri.
mersi
N-ai pentru ce!
nu am gasit cemi trebue mie