Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-12T18:20:56+03:00
Notam sinx=t. Ecuatia se scrie:
3t+\frac{\sqrt{1-t^2}}{t}=4=>3t^2+\sqrt{1-t^2}=4t=>\sqrt{1-t^2}=4t-3t^2
Ridicam la patrat ambii membrii ai inegalitatii si obtinem:
1-t^2=(4t-3t^2)^2=>1-t^2=16t^2-24t^3+9t^4
9t^4-24t^3+17t^2-1=0
Aceasta ecuatie are doua solutii reale, una pozitiva irationala si una negativa.
Valoarea aproximativa a lui t este 0,30961.
In final sinx≈0,30961=>x≈(-1)^k \cdot arcsin 0,30961+k\pi, k \in Z

Observatie: Daca ecuatia este: \frac{3sinx+cox}{sinx} =4=> \frac{3sinx}{sinx} + \frac{cosx}{sinx} =4=>3+ctgx=4
=>ctgx=1=>x=\frac{\pi}{4}
nu se poate rezolva astfel: produsul miezilor este egal cu produsul extremilor.
Am adaugat observatia.
multumesc :)
Cu placere! :)
sunteti profesor de matematica?