Răspunsuri

2014-02-09T19:27:45+02:00
Sper sa iti foloseasca , eu am gasit doar atat..

                                                       LA CIRESE


nica se hotaraste sa se duca la varul sau ion pentru a manca cirese sub pretextul ca vrea sa-l ia la scaldat. Acesta afla  de la matiusa Marioara ca nu este acasa. Isi i-a ramas bun , dupa care se strecoara in gradina acesteia. Nica incepe a indesa cirese peste tot in haine , cand dintr-o data il prinde matusa Marioara. Nica sare din cires si incepe sa fuga cu matusa dupa el . Tot alegand ei asa , au reusit sa dea canepa la pamant , dupa un timp matusa se impiedica si Nica scapa sarind gardul. Seara matusa si primarul vin acasa la Nica spunandui  tatalui sau ca trebuie sa plateasca toate pagubele. Dupa ce tatal sau termina de platit merge in casa si ii da o mama de bataie bietului copil.
                                                         
                                                        PUPAZA DIN TEI 

Intr-o dimineata mama lui Nica il trezeste ca sa duca de mancare oamenilor de pe camp . In drum spre ei se opri la copacul unde se afla pupaza  cu gandul sa o prinda pe aceasta. Cand o vede se sperie de creasta ei si ii da drumul in scorbura. La intoarcere prinde pupaza si o ascunde acasa in pod . Dupa 2 zile , de frica sa nu fie prins , Nica se duse cu pupaza la iarmaroc sa o vanda . Un mosneag cu pretextul ca vrea sa cumpere pupaza , o lua si ii dadu drumul. Nica ii cere mosneagului sa ii plateasca pasarea . Mosneagul il ameninta ca il spune la tatal sau, iar Nica de speriat ce era fugise acasa.Inr-un final pupaza ajunse din nou in scorbura si incepuse sa cante din nou.

                                                       LA ASCALDAT


Intr-o zi Smaranda il ruga pe nica sa o ajute. el promite sa stea acasa , dar in gandul lui planuia sa mearga la scaldat. smaranda vazand ca baiatul nu este acasa se duce la balta si il vede tolanit in pielea goala . ea se gandi sa ii fure hainele , si asa facu . dintr-o data nica observa ca nu mai are haine, si nu stia ce sa faca. atunci se porni prin malai prin gradini a fost latrat de caini , dar intr-un final ajunse acasa . el ii ceru scuze mamei sale si promise ca nu mai face nimic rau .


scuze pt greseli si sper sa te ajute

3 4 3