Răspunsuri

2014-07-09T10:28:31+03:00
                                                           Dupa fapta si rasplata:
Inca de cand suntem mici invatam la scoala , acasa ,de la bunici si alte cunostinte urmatorul proverb:"Dupa fapta si rasplata."Cu siguranta majoritatea dintre noi, nu dau atentie acestor cuvinte pana cand nu o patim pe pielea noastra.
Sunt  sigur ca majoritatea dintre noi au facut lucruri rele si mai devreme sau mai tarziu au primit inapoi.De aici vine si celebrul cuvant karma, care se refera la faptul ca soarta noastra este determinata de actiunile noastre;cu alte cuvinte, daca faci bine primesti binele inapoi, iar daca faci ceva rau primesti inapoi cu varf si indesat raul pe care l-ai facut.
Proverbul"dupa fapta si rasplata", de asemenea ne duce la gandul ca toti suntem egali, ca toti avem responsabilitati in viata, ca toti suntem obligati sa ne asumam consecintele faptlor noastre.
As putea in continuare sa va dau cateva exemple reale care creioneaza intelesul acestiu proverb:un sofer s-a izbit de un parapet dupa ce a jignit o femeie in trefic iar un om al strazii a inapoiat 42000 de dolari si s-a ales cu 100000 de dolari.
In concluzie, proverbul "Dupa fapta si rasplata", nu face decat sa ne atraga atentia asupra actiunilor noastre din viata de zi cu zi, ca toti  suntem egali si ca toti platim sau suntem rasplatiti in functie de cum ne traim viata.
Sper ca te-am ajutat.
12 4 12