Răspunsuri

2014-07-08T15:08:24+03:00
A√2-2√3=b√3+5√2

a√2=5√2 |:√2

a=5

-2√3=b√3 |:√3

b=-2  ⇒S={(5; -2)}
pentru ca in alegerea numarului s-a tinut cont si de coeficienti care sunt asemenea, rad 2=rad2
nu sunt de acord si iti dau un exemplu: putea sa fie asa: 3a-2*3=-2b+1*3
si pp ca a=1 si b=4
iar dupa cum spui tu, atunci am avea 1=3 si 8=6
daca se tine cont de coeficienti, dupa cum am zis se va lua 3a=1*3 si -2*3= -2b, a fiind atunci egal cu 1 si b egal cu 3
Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-08T15:41:41+03:00
A√2 - 2√3 = b√3 + √50

a√2 - √50 = b√3 + 2√3
a√2 - 5√2 = b√3 + 2√3
√2 (a - 5) =  √3(b + 2)
Produsul dintre √2  si un numar rational,  poate fi egal produsul dintre √3 si un numar rational  doar daca cele doua numere eationale sunt egale cu zero.
=>
 a - 5 = 0
 b + 2 = 0

=> a = 5  si  b = -2

1 5 1