Imagineaza-ti urmatoarea situatie
Te numesti Tudor/Teodora Serbanescu si esti elev/a in clasa a VIII-a in Tecuci.Redacteaza i scrisoare ,de 12-18 randuri, in care sa realizezi fostei tale colege,Ioana, impresiile pe care ti le-a lasat lectura ultimelor carti citite.Data redactarii scrisorii este 12.02.2014
Atentie!-in realizarea scrisorii trebuie
-sa folosesti formulele si celelalte conversatii specifice acestui tip de compunere
-sa ai un continut si un stil adecvat situatiei imaginate
- sa respecti normele de exprimare, de ortografie si de punctuatie

2

Răspunsuri

2014-07-08T14:51:42+03:00
Buna Ioana, am citit acel roman pe care mi l-ai recomandat si mi-a placut pt ca am inteles aceasta poveste  de dragoste(de iubire) care m-a captivat si care mi-a deschis imaginatia.Poveste de dragoste dintre Romeo si Julieta(un exemplu).Am vazut ca s-au folosit destul de multe figuri de stil,imagini artistice,o multime de indici de timp,de spatiu.Recunosc ca mi-a luat ceva timp pana l-am citit dar a meritat .Am insitstat sa o citesc pe toata, pentru ca mai multi prieteni mi-au spus ca este suberba si mai ales sfarsitul care m-a emotionat.Iti multumesc pt acest roman si abia stept sa ne intalnim.
                                                                                     CU DRAG TUDOR!!!
scz ca nu am scris mai mult dar nu prea am avut azi inspiratie.

2014-07-08T14:55:50+03:00
Draga Ioana,

      Ce mai faci? Esti bine? La mine sunt toate bune si frumoase :) .Imi este tare dor de tine si imi pare nespus de rau ca a trebuit sa te muti la Bucuresti. La Tecuci nu s-a schimbat nimic, toate sunt asa cum le stii.
      Am terminat cu bine semestrul 1 si ma pregatesc pentru examenul de capacitate care se apropie cu pasi repezi. Tu cum stai cu pregatirea? Ai reusit sa mai citesti ceva din cartile recomandate?
      De la ultima noastra scrisoare am reusit sa termin ieri de citit ,,Moara cu noroc''. Tu ai apucat s-o citesti? Ti-o recomand, mie personal mi-a placut foarte mult. Sa-mi scrii si sa-mi spui cum ti s-a parut. 
     Multumesc pentru ,,Mara''...chiar nu aveam cartea. Ti-am pus-o saptamana trecuta la posta, sper ca ai primit-o. O alta carte foarte buna, chiar mi-a placut....desi mi s-a parut un pic cam trista.
     Astept vesti de la tine. Te puuuup.
   

                                                                      Cu drag a ta prietana,
                                                                              Teodora Serbanescu

   12.02.2014   
       
PS: pentru tine intotdeauna Dora :)