Calculati

lim [x∧4( e^ (1/e^x^2+1) - e ^ (1/x^2) ]
x->infinit

1
Enuntul este neclar.
Puterea primului e, este {1/[e^(x^2) + 1]}. Sper ca asta clarifica enuntul. Spuneti-mi totusi daca am mai omis ceva. Ma scuzati de neatentie. :D
Am observat si lipsa unor paranteze pentru x^4. Permiteti-mi sa reformulez. lim {[x∧4] [e^{1/[e^(x^2) + 1]}) - e ^ (1/x^2) ]}

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-08T19:54:25+03:00
 \lim_{x \to \infty} x^{4}* [e^{ (\frac{1}{ e^{ x^{2} } +1}) } -  e^{ (\frac{1}{ x^{2} } )}]

lim = 0


Cu placere
Imi puteti spune totusi metoda de rezolvare?.. Imi e folositor si raspunsul.. Dar si rezolvarea e foarte importanta. :D Imi trebuie pentru examenul de admitere.
Cand am inceput s-o rezolv am scapat din vedere prezenta lui x^4 si mi- se parea usor. Cu x^4 m-a dat peste cap dar tinand cont ca exponentul primului "e" are la numitor e la x la 2 => ca tinde mai repede catre 0 deci primul e tinde mai repede la 1 din care se scade al doilea "e" care tinde la 1 rezulta ca acest "0" are o tendinta mai puternica decat infinitul lui x^4. => Flerul ajutat de un rationament am dat " lim = 0 "
Ok. Multumesc! 0 e unul din raspunsuri deci, e bine. Am sa imi amintesc de ea cu singuranta, daca pica la admitere, oricum! Va multumesc mult inca odata si pentru disponibilitate!
Nu ai pentru ce.