nu nu desfaci parantezele
transformi produsul in diferentade fractii
1/(2n-1)-1/(2n+1)=2/(2n-1)(2n+1)
ai inteles ?
Incerc acum sa mai rezolv inca o data...sper sa ajung la aceiasi concluzie.Multumesc foarte mult pentru disponibilitate!

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-07T21:57:08+03:00
 \frac{1}{(2n-1) ^{2} (2n+1)}-  \frac{1}{(2n-1)(2n+1) ^{2} } = \frac{2}{(2n-1) ^{2} *(2n+1)^{2}} [/tex] \fr \lim_{n \to \infty} x_n = \lim_{n \to \infty}  \frac{2}{1*3} + \frac{2}{3*5} +.........+ \frac{2}{(2n-1)(2n+1)} == \lim_{n \to \infty}1- \frac{1}{3} + \frac{1}{3} - \frac{1}{5} +..........+ \frac{1}{2n-1} - \frac{1}{2n+1} = \lim_{n \to \infty}  \frac{2n}{2n+1} =1
2 5 2