B. Redactează în 80-150 de cuvinte, o scurtă narațiune în care să prezinți o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală, cu un scriitor contemporan.

În compunerea ta, trebuie

- Să relatezi o întâmplare respectând succesiunea logică a evenimentelor

- Să precizezi două evenimente ale contextului spațio-temporal

- Să ai un conținut adecvat cerinței

- Să respecți precizarea referitoare la numărul de cuvinte.

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-06T11:40:14+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Sunt primele zile ale unui aprilie călduros de școală.  Bucuria se citește pe fețele copiilor, deoarece azi, în timpul unui proiect al Școlii altfel, un scriitor contemporan, va vizita instituția în care învățăm.
Autorul pune la bătaie două bilete la un concert rock în capitală, așa că toți colegii mei erau entuziasmați. Biletele se câștigau doar dacă scriitorul primea cea mai pertinentă întrebare.
Elevii îl întrebau unde a născut, unde a copilărit etc. și alte întrebări banale, cotidiene, însă cea care i-a atras atenția a fost : Adolescența v-a influențat într-un fel scrierile?, pusă de Miruna, prietena mea.
Amândoi suntem la concert, însă în mintea mea apare dilema... oare chiar adolescența ne poate marca viața, cariera, principiile?

204 4 204
2014-07-06T12:04:19+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Era la inceputul anului scolar, cu totii ne adunasem in fata scolii pentru a asculta emotionati discursul domnului director ce ne incuraja pentru drumul ce urma sa fie inceput.Acesta avea o surpriza pentru noi.
A invitat un scriitor contemporan pentru a ne imbarbata si a ne ura succes in ultimul an, cel mai emotionant dintre toti, incarcat cu nerabdarea venirii momentului in care o sa ne luam ramas bun de la scoala si o sa spunem bun venit liceului.Sorbim cu nesat cuvintele pline de invatatura ale scriitorului care citea dintr-o carte de a sa, dar,dintr-o data este intrerupt de aparitia unui gandacel trezit de zgomotul pe care il faceam pe paginile cartii care aproape era luata pe sus de vantul ce se starnise.Gandacelul si-a luat zborul si s-a asezat direct pe una din florile ce impodobeau locul scriitorului.Dupa ce a incheiat cuvantarea,cel mai indraznet a luat cuvantul incepand o discutie bazata pe conceptul de viata ce mi-a trezit un semn de intrebare.'Care este sensul vietii?' -a fost intrebarea la care scriitorul ne-a lasat sa ne gandim.
Dupa ce a rostit aceasta intrebare ne-a promis ca se va intoarce la sfarsit pentru a-i da raspunsul.A fost o zi interesanta care mi-a deschis ochii spre viitorul pe care il voi alege sa il urmez.

161 4 161