In excursie au plecat 54 de elevi si adulti.Stiind ca au plecat de 2 ori mai multi baieti decit fete si cu 6 adulti mai putini decit fete, aflati nr. baietilor care au plecat in excursie.
va rog mult sa ma ajutati!!!

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-05T14:39:01+03:00
F+b+a=54

b=2f
f-6=a

2f+f+f-6=54
4f-6=54
4f=54+6
4f=60
f=15

b=2*15=30
a=15-6=9
1 5 1
2014-07-05T14:39:27+03:00
Notam nr baietilor cu 2x
notam numarul fetelor cu x
adulti= x-6

2x+x+x-6=54
4x-6=54
4x=54+6
4x=60
x=60:4
x=15(fete)
15x2=30(baieti)
1 5 1