Răspunsuri

2014-07-07T15:22:19+03:00
A fost o data ca niciodata un baietel care s-a ratacit in jungla.Tigrul Shere Khan era gata gata sa-l manance,dar copilul s-a ascuns in vizuina lupilor. Mama Lupoaica l-a luat si l-a ingrijit alaturi de puii ei.

Baiatul a primit numele Mowgli.

Lupul Akela, pantera Baghera si ursul Baloo s-au imprietenit cu el si i-au dezvaluit toate secretele padurii. Mowgli era istet si invata foarte repede.

Mowgli era fericit in jungla: sarea in apa cu broastele, inota cu pesti si sarea in copaci ca maimutele. Dar pentru ca era iscusit la toate Maimutele Flecare s-au gandit sa-l rapeasca.

Intr-o seara pe cand toate animalele dormeau, ele l-au adus pe Mowgli in inima padurii, in Cetatea Maimutelor.

Baloo, Baghera si pitonul Kaa au reusit sa-l elibereze dupa o lupta grea.
Tigrul Shere Khan a stat la panda zile-n sir ca sa-l manance. Dar prietenii lui Mowgli care-l iubeau foarte mult, i-au spus baiatului despre aceasta primejdie. Cu ajutorul lor, Mowgli s-a pregatit sa-l infrunte pe tigru. 

Cand Shere Khan a aparut, Mowgli i-a trimis in intampinare doua cirezi de bivoli puternici. Desi era foarte fioros, tigrul nu s-a putut apara si a murit strivit de copitele lor. 

Mowgli era prieten cu toate animalele, dar in ultimul timp se simtea mereu singur; venise timpul sa traiasca printre oameni. 

El si-a luat ramas bun de la prietenii lui si a pornit spre satul de la marginea padurii. 

Cand a ajuns acolo, Mowgli a intalnit o fetita frumoasa care spala rufe in apa raului si s-a imprietenit cu ea. Baiatul a inceput o noua viata dar niciodata nu i-a uitat pe vechii prieteni din padure!