Comentati titlul poeziei ''Acum vom sta '' de Nichita Stanescu in raport cu continutul poeziei.

1
n-ai pus punctele de suspensie din titlu care au cea mai mare importanta
nu inteleg de ce ai raportat comentariu, poezia corect scrisa are puncte de suspensie in titlu

Răspunsuri

2014-07-05T10:31:42+03:00
Titlul este un element de compozitie specific operelor literare.Acesta anticipeaza mesajul textului si ofera lectorului un orizont de asteptari.
Opera in discutie, intutulata ,,Acum vom sta...'' este scrisa de cunoscutul autor roman Nichita Stanescu.Punctele de suspensie, ca semne de punctuatie, marcheaza lasarea la interpretarea lectorului cursul ideii poetice.
In raport cu textul, acesta concentreaza intreaga idee a discursului imaginarului liric , printr-un element paratextual.
In cadrul poeziei astroofice, remarcam reluarea identica a titlului inca din primul vers.
In primul rand verbul de persoana a2-a,,vom sta'', are repercusiuni in cadrul operei descriindu-se exact  un cadru sustras curgerii timpului prin elementul definitoriu sfera.Totodata acest spatiu este privit de pretutindeni, dar intr-o maniera protectoare, ce ii indeparteaza pe indragostiti de lume.
Pe de alta parte, in stransa corelatie cu opera, elementul de cuplu este reliefat si acentuat in opera de insa-si cuvintele poetului,, suntem doi si singuri ''.Aceasta declaratie de individualizare fata de restul lumii, este sugerata si de titlu , intr-o maniera in care ideea de iubire este structurata de doua elemente , cei doi.
In concluzie prin argumentele prezentate , consider adecvat titlul  operei in discutie intrucat aacesta a fost cheia cu care am putut patrunde si cele mai tainice intelesuri ale textului.
            
                                                                          Realizat de Teodorescu Sorin . ( intreaga redactare a textului imi apartine ).