Răspunsuri

2014-07-03T19:34:48+03:00
D(a) =    \left[\begin{array}{ccc}a&-1&1\\-1&1&a\\-1&a&1\end{array}\right] =


=(a+a-a)+(1-1-a^{3}  )  = a-a^{3} = a(1-a^{2}) = [tex]a(1-a)(1+a)  \leq  0[/tex]

= (a + a - a) + (1 - 1 - a³ ) 

D(a)  \leq 0

a(1 - a)(1 + a)  \leq 0

Va trebui sa rezolvam ecuatia:

a(1 - a)(1 + a) = 0

a₁ = 0
a₂ = 1
a₃ = -1
Vom da valori cuprinse intre radacini si in afara lor pentru a vedea semnul functiei.

a = -2 < -1   =>   -2 * (1 + 2)(1 - 2) = +6   => D(a) > 0  pe (-∞, -1)
a = -0,5 intre -1 si 0  =>   -0,5 * (1 + 0,5)(1 - 0,5) = -0,375  =>   D(a) ≤ 0 pe [-1,  0]
a = 0,5 intre 0 si 1   =>    0,5 * (1 - 0,5)(1 + 0,5) =  +0,375  =>   D(a) > (0,   1)
a = 2 > 1   =>  2 * (1 - 2)(1 + 2) = -6   =>   D(a)  ≤ 0  pe [1,  ∞)

  D(a) ≤ 0     daca
a ∈ [-1,  0] U [1,  ∞) 
 

doamne, stiu sa calculez det decat ca o fac cu metoda sarus, teoretic toata lumea ar treb sa rezolve cu asta ca e cea mai usoara
Atunci de ce nu sti de unde vine a + a - a ?
Nu poti sa afirmi ca toata lumea foloseste metoda care zici tu ca e mai usoara.
la calculul meu pe caiet nush dc ies semnele invers , adica a - a + a. Pentru ca toata lumea o considera mai usoara, de la profesori pana la elevi eminenti
Se pare ca acum sti de unde vin cei 3 de a si tot cu gura mare esti. Schimba rezultatul daca este a + a - a sau daca este a - a + a ? Eu am incheiat subiectul pentru ca vorbim degeaba. Nu-ti voi mai rezolva nici o problema.