Ma ajutati va rog la:
1) (x-1)(x+4)+(2x+1)(x-2)=?
2) (x²-2)(x+1)+x(x²-4)+(x-1)(x-2)=?
3) (x²-3x)(x-2)-x²(x+2)+(2x²+1)(x+1)=?

As vrea va rog frumos rezolvarile completee!
Raspunsurile ar fi acestea:
1) 3x
²-6
2) 2x³+2x²-9x
3) 2x³+5x²++7x+1
Va rog, dati-mi rezolvarile complete!!!

2

Răspunsuri

2014-07-03T10:56:20+03:00


a) inmultim fiecare paranteza si avem in prima

x patrat +4x-x-4 +2x patrat- 4x+x-2=

si acum restrangem termenii asemenea

3x patrat-6

4x cu 4x se reduc , la fel si x cu x


b)x la 3+ x patrat-2x-2+x la 3-4x+x patrat-2x-x+2

2x la 3+2x patrat-9x

c)x la 3-2x patrat-3x patrat+6x-x la 3-2x patrat+2x la 3+2x patrat

si ramanem cu :2x la 3+5x patrat+7x+1 , prin restrangere

Cel mai inteligent răspuns!
2014-07-03T11:34:05+03:00
1.  (x-1)(x+4)+(2x+1)(x-2) =
    = x² + 4x - x - 4 + 2x² - 4x + x - 2 = (se simplifica 4x cu - 4x si -x cu x)
    = x² -4 + 2x² - 2 =
    = 3x² - 6

2.  (x²-2)(x+1)+x(x²-4)+(x-1)(x-2) =
    = x³ + x² - 2x - 2 + x³ - 4x + x² - 2x - x + 2= (se simplifica -2 cu 2)
    = x³ + x² - 2x + x³ - 4x + x² - 2x - x = 
    = 2x³ + 2x² - 9x

3. (x²-3x)(x-2)-x²(x+2)+(2x²+1)(x+1) =
    = x³ - 2x² - 3x² + 6x - x³ - 2x² + 2x³ + 2x² + x + 1 = (se simplifica x³ cu -x³ si -2x² cu 2x²)
    = -3x² + 6x - 2x² + 2x³ + x + 1 =
    = 2x³ - 5x² + 7x + 1
1 5 1