Un elev are de rezolvat niste probleme de matematica intr-un anumit interval de timp.daca ar rezolva cate 4 probleme pe zi,i-ar ramane 7 probleme nerezolvate,iar daca ar rezolva cate 6 probleme pe zi,i-ar ramane o singura problema nerezolvata.Cate probleme trebuie sa rezolve elevul? REZOLVARE COMPLETA VA ROG!:)

2

Răspunsuri

2014-02-08T18:09:11+02:00
Este foarte usor chiar daca o iei pe zile.
In a treia zi observi ca 6×3=18+1=19 si 4×3=12+7=19.
2014-02-08T19:22:56+02:00
X= numarul de probleme ce trebuiesc rezolvate in n zile.
Avem x=4n+7=6n+1
Din a doua egalitate, 4n+7=6n+1 se obtine n=3 zile, si numarul de probleme este x=19.