Răspunsuri

2014-07-07T07:36:59+03:00
 \frac{x+2}{x-1} -  \frac{2x-1}{3} =  \frac{x-1}{6}
Aducem ecuatia la acelasi numitor.

 \frac{6(x+2)}{6(x - 1)} -  \frac{2(x-1)(2x-1)}{6(x - 1)} =  \frac{(x-1)(x-1)}{6(x - 1)}

6x+12 -2(2 x^{2} -3x + 1) =  x^{2} -2x +1

6x + 12 -4 x^{2} + 6x - 2 =  x^{2} -2x + 1

-4 x^{2} -  x^{2} +6x+6x+2x + 12 - 2-1=0

-5 x^{2} + 14x -9 =0

 x_{12} = \frac{-14 +/-  \sqrt{196 -180} }{10} 


Nu am terminat adunarea

Nu am terminat editarea si nu m-a lasat sa ai intreu in editare. Voi continua aici in mesaj. la numitor este (-10). x12 = (-14 ± √16) / (-10). Extragem radical din 16 si obtinem:
x12 = (-14 ± 4) / (-10) => x1 = (-14 + 4) / (-10) = (-10) / (-10) = 1 si ***************** ** x2 = (-14 -4) / (-10) = (-18) / (-10) = 1,8