Răspunsuri

2014-07-01T18:26:13+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
x*y = xy-3(x+y)+12

Aducem expresia la o formă mai convenabilă:

xy - 3(x+y)+12 = xy - 3x - 3y + 12 + x - x (am adunat un x şi l-am scăzut, ca să pot da factor comun)

= xy - 4x -3y+12 +x = x(y-4) -3(y-4) =

Deci legea de compoziţie se mai poate scrie:

x*y = (y-4)(x-3) + x

După cum se observă, dacă x=3 sau y=4, rezultatul va fi x.

În acea operaţie cu 1*2*3*...*2014, avem la un moment dat 3*4, care, după cum am spus mai sus, ne dă 3. Legea este asociativă, deci putem compune acel cu restul numerelor şi o să obţinem tot 3:

1*2*3*4*...*2014=(1*2)*(3*4)*....*2014

=(1*2)*3*....*2014 = (1*2)*3 = 5*3 = 3

=> 1*2*...*2014 = 3

(am folosit '*' în loc de 'o')