Un elev cumpara o carte si un caiet si plateste 35 lei. Cartea costa cu 25 lei mai mult decat caietul . Cat costa caietul?

2
careta=caietul +25lei
cartea +caietul=35
caietul+25+caietul=35
2caiete=35-25
1caiet=10/2=5
caiet costa 5 lei, iar cartea costa cu 25 lei mai mult adica 30 lei..
5lei +30lei=35
cartea
Sper ca te-am ajutat
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-07-01T15:45:36+03:00
Notam caietul cu x
notam cartea cu x+25
x+x+25=35
2x=35-25
2x=10
x=10:2
x=5(caietul)
5+25=30(cartea)
1 5 1
2014-07-01T16:19:10+03:00
Notam cu a pretul caietului si cu b pretul cartii:

a+b=35
b=a+25
=> a+a+25=35
      2a=35-25
      2a=10
      a=10:2
      a=5 lei