Flavius a citit cartea cu lecturi suplimentare 26 de pagini,adica cu 5 mai mult decat jumatea cartii. Numarul de pagini ramase de citit este ?

2
26-5=21 (jumatatea cartii); 21+21= 42pag (are cartea); 42-26=16 pag(mai are de citit)
Multumesc !!

Răspunsuri

2014-06-30T21:22:18+03:00
X=nr paginilor
x:2+5=26
x:2=21
x=42 (pagini are cartea)
42-26=16(pagini mai are de citit)
2014-06-30T22:05:47+03:00
Flavius a citit 26 de pagini, cu 5 mai multe decat jumatate, de unde rezulta ca numarul de pagini corespunzator jumatatii cartii este 26-5 adica 21 de pg. Cartea are in total 21*2(sau 21+21) adica 42 de pag. 42-26=16 pg ramase