Un turist parcurge un drum in mai multe etape.In prim etapa parcurge 2 pe 3 din drum,in a doua etapa parcurge 2 pe 5 din rest,in a treia etapa 1 pe 5 din noul rest,iar in ultima etapa restul de 60km.
a.Care este lungimea drumului.
b.Cati kilometri a parcurs turistul in fiecare etapa.

1

Răspunsuri

2014-06-30T16:58:02+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X-lungimea drumului

2/3 din x=   2/3 * x=  2x/3 -in prima parte

x-2x/3=  (3x-2x)/3=  x/3 -restul

2/5 din x/3 =2/5 * x/3=  2x/15 -in a2a parte

x/3 -2x/15=  (5x-2x)/15=  3x/15 -noul rest

1/5 din 3x/15=  1/5 * 3x/15=  1/5 * x/5=  x/25 -in a3a parte

3x/15-x/25= (15x-3x)/75= 12x/75 -noul nou rest  

12x/75=60

x=75*60/12
x=75*5
x=375

b)2x/3=2*375/3=  2*125=250 -in prima parte

2x/15= 2*375/15= 2*25=50 -in a2a parte

375/25=15 -in a3a parte