Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-06-30T14:37:05+03:00
A)2(x^2+2x+1)-3(x^2-4)+5x^2-15x-(9x^2-6x+1)
2x^2+4x+2-3x^2+12+5x^2-15x-9xla2+6x-1
-5x^2-5x+13

am  desfacut parantezele si apoi am adunat si  scazut unde era  nevoie si  in primul rand am ridicat la patrat binoamele)
B)4x^2-2-3x+15(desfaci parantezele)


1 5 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-30T16:52:31+03:00
Folosesti formulele (a+b)^2=a^2 + 2ab + b^2 si  (a-b)^2=a^2 - 2ab + b^2
2(x^2+2x+1) - 3(x^2-4)+5x^2-15x-9x^2+6x-1=2x^2+4x+2-3x^2+12+5x^2-15x-9x^2+6x-1= - 5x^2-5x+13

2 5 2