Răspunsuri

2014-06-26T20:28:55+03:00
Se inlocuieste x;y;z cu ce se afla in paranteza (2,1,-1)  si avem sistemul

{2-2*1+3*(-1)=-3
{2*2+1-1=4
{2*m-1+4*(-1)=1

{2-2-3=-3
{4+1-1=4
{2m-1-4=1

{-3=-3
{4=4
{2m-5=1

{-3=-3
{4=4
{2m=1+5

{-3=-3
{4=4
{2m=6

{-3=-3
{4=4
{m=3

Si aici este vorba despre un exercitiu de liceu. Pentru m=3, solutia sistemului nu este cea data. Pentru m=3 sistemul admite o infinitate de solutii si printre acestea este si cea data. Solutiile sistemul;ui pentru m=3 se scriu: x=a; y=3-a; z=1-a; unde a este un numar real. (pentru a=2 se obtine tripletul det in enunt)