Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-29T12:48:12+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Am facut-o acum un an...sper sa-ti placa.E cam de 30 randuri,daca scrii mic.

     Domnul Lefter Popescu,un functionar marunt la minister cauta,impreuna cu sotia sa doua bilete de loterie,cumparate cu ceva timp in urma cu bani imprumutati de la capitanul Pandele,caruia urma sa-i dea 10% din castig.Lefter este anuntat de capitan ca biletele sunt castigatoare.Bucuros,le cauta,dar nu le gaseste.Trecuse mai mult timp de la cumpararea biletelor,deoarece extragerea se anulase de cateva ori,iar domnul Lefter,sub pretextul ca e bolnav si-a luat concediu medical de cateva zile,cautand cu disperare biletele si rascolind toata casa.
     Trezindu-se brusc din somn,domnul Popescu îi marturiseste sotiei ca si-a amintit ca lasase biletele intr-o jacheta cenusie cu care se afla la berarie in ziua in care le-a cumparat.Speriata,doamna Popescu îi spune ca a dat jacheta unei chivuțe în schimbul a 10 farfurii.
     Nervos,Lefter sparge farfuriile si pleaca impreuna cu capitanul Pandele si comisarul Turtureanu la casa chivuțelor,unde le interogheaza,dar fara nici un folos.Țigăncile sunt duse la poliție,iar cei 3 pleaca la berarie.
     Aici domnul Popescu se intalneste cu seful sau care îi spune sa vina la munca.El pleaca împreuna cu comisarul Turtureanu la sectie,unde afla ca femeile au fost eliberate.Domnul Lefter pleaca la casa lor,dar aici este batjocorit si alungat.Se întoarce acasa,unde madam îi spune ca a primit o scrisoare de la colegul lui Mitică care îi spune sa vina la serviciu,altfel va fi concediat.
     Întors la lucru,deschide sertarul biroului sau si gaseste biletele.Le baga in buzunar,îsi scrie demisia si i-o dă sefului.Pleaca la loterie sa-si incaseze premiul,dar afla ca numerele erau castigatoare fiecare la cealalta loterie.Face o criza de nervi,fiind nevoie de ajutorul autoritatilor pentru a-l potoli.

Daca vrei,modifica si scurteaza-l,eu nu am apucat.Succes!

38 4 38