Răspunsuri

2014-06-25T13:15:39+03:00
1 ora 
mai exact primul face 6 *10 = 60
al doilea va face 12 *5 = 60
al treilea va face 15*4 = 60
primul 6 ture al doilea 5 si al treilea 4 deci dupa 60 de minute
4 4 4
2014-06-25T14:06:23+03:00
Trebuie sa gasim timpul in care toti 3 alergatori fac un numar de ture complete
t=10*x
t=12*y
t=15*z
rezulta ca t reprezinta cel mai mic multiplu comun al nr 10,12 si 15
10=2*5
12=2^2*3
15=3*5
c.m.m.m.c=2^2*3*5=60
verificare 60=10*6 (6 ture)
               60=12*5 (5 ture)
               60=15*4 (4 ture)
8 4 8