Răspunsuri

2014-06-24T19:52:14+03:00
A:b=16 adica a supra b il scoti pe a , a=16b axb=16 si aici il inlocuiesti pe a stiind de mai sus ca a =16b 16bxb=16 si rezolvi ecuatia
Stiind ca produsul a*b=16 scoti pe a=16/b si din raport scoti pe a=4b si egalezi cele doua rezultate obtinute respectiv 16/b=4b de aici afli b=2. Dupa asta inlociesti b in prima ecuatie a*b=16 si obtii a=8
2014-06-24T20:20:59+03:00
A·b = 16

 \frac{a}{b} = 4

⇒ a=4b

⇒ 4b·b= 16    ⇒    4b² = 16       ⇒       b² = 4      ⇒      b=2

⇒ a=8